İçeriğe geç

İMtisal Osmanlıca Ne Demek

Numune imtisal ne demek?

Müslüman her zaman örnek bir insan olmalıdır.

Müptelâ ne demek Osmanlıca?

Arapça ibtila‘ kelimesinden gelir, “denemek, imtihan olmak” demektir.

Mütedahil ne demek Osmanlıca?

Birbirini kovalayan, iç içe geçen, iç içe geçen, iç içe geçen.

Müsellem ne demek Osmanlıca?

Müsellem, Osmanlı İmparatorluğu’nda savaş zamanlarında ordunun sokaklarını temizlemek, köprüleri onarmak, yolları açmak gibi birçok görevi yapan kişiydi.

Nümune-i misal nedir?

Örnek alınacak, taklit edilecek rol model anlamına gelen bir kelime.

Numune mal ne demek?

Türkçede örnek ve gösterici anlamına gelir. Detaylı bir açıklama yapacak olursak örnek; bir bütünün tüm özelliklerini taşıyan ve ürünün kalitesini ve değerini vurgulamak ve takdir etmek amacıyla oluşturulan küçük bir parçadır.

Mübtelâ ne demek Osmanlıca?

Sıkıntıda, hasta, çaresiz, huzursuz, sıkıntılı, sevgi dolu, tutkulu.

Müteayyin ne demek Osmanlıca?

Soylular sınıfından olan, seçkin kimse.

Mütemadiyen ne demek Osmanlıca?

Arapça kökenli ve Türkçe’de yaygın olarak kullanılan kelimelerden biridir. Türk dil birliği açısından anlamı “kesintisiz ve sürekli” olarak ifade edilir.

Mütehammil ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺘﺤﻤّﻞ) sıf. (teḥammul muteḥammil, “katlanmak, tahammül etmek” kelimelerinden gelir) Hoşgörü göstermek, katlanmak, tahammül etmek, katlanmak: Ruhi uğruna senin gezginliğinin taşıyıcısı / Seni sadece görmek için takip eden (Rûhî-i Bağdadî) vardır.

Münfehim ne demek Osmanlıca?

(ﻣﻨﻔﻬﻢ) sıf. (Ar. fehm “anlamak”, infihām > münfehim) [Türkçeden türemiştir] Anlaşılan, idrak edilen, kavranan: Bu, kaziyye gûyiyâ münfehim / Güneş tâvûs-ı zerrin-bâl şeb gurâb (Necâtî Bey) kimdir ahdinde idi.

Mütekamil ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺘﻜﺎﻣﻞ) sıf. (Ar. tekāmul mutekāmil, “gelişmek, olgunlaşmak” kelimesinden) Gelişen, gelişen ve olgunlaşan, olgunlaşan, gelişen: Böyle gelişmiş bir insan toplumuna millet (Mukbil Özyörük) denir.

Yaya müsellem ne demek?

Yaya ve Müsellemler ise, Osman Bey’in kırsalda yaşayan ve savaş sırasında Ulfe’yi fetheden özel birlikleri olarak düşünülüyordu. Aslında Yaya ve Müsellemlerin iki işlevi var gibi görünüyordu. Birincisi, özel birlikler olmaları, ikincisi ise devlet askerleri olmaları.

Kaziyye-i müselleme ne demek?

Tarihsel olarak “son metafizikçiler” olarak adlandırabileceğimiz bu düşünürler, Tanrı’nın varlığını metafiziğin konusu olarak ele aldılar ve bunu kendiliğinden açık bir varsayım olarak gördüler. Bu yaklaşımın anlamı açıktı: Tanrı, hiçbir mantıklı insanın inkar edemeyeceği nihai gerçeklik ve hakikattir.

Müsellem ne demek fıkıh?

Müseylime bin Habib (Arapça: مسيلمة بن حبيب) veya Mesleme, 7. yüzyılda Arabistan’da peygamberliğini ilan eden bir dini liderdi. Müseylime İslam’da yalancı peygamber olarak tanımlanır ve bazı Müslüman kaynaklarında “büyük yalancı” anlamına gelen el-Kezzâb (اَلْكَذَّابُ) olarak anılır.

Numune kabul edildi ne demek?

Numune kabulü, iş hijyeni Laboratuvarımız tarafından kabul edilen her numune ayrı bir kayıt kodu ile işaretlenir. Numune yalnızca bu kayıt kodu ile laboratuvar içinde tanınabilir. Numuneler kullanılan yönteme göre saklanır. Kullanılan yöntemin gerektirdiği koşulları karşılamayan numuneler analiz için kullanılmaz.

Numune alınması ne demek?

Örnekleme nedir? Örnekleme, bir numunenin laboratuvarda analiz edilmek veya yerinde ölçülmek üzere nasıl alındığını açıklayan işlemdir. Çevresel alanda, örnekleme genellikle homojen ve temsilidir.

Numune iş ne demek?

Örnek elemanı nedir ve işlevi nedir? Örnek personeli, laboratuvar ortamında çalışan ve örnek toplama, analiz etme ve raporlama gibi görevleri yerine getiren kişilerdir. Örnek personeli, örnekleri toplamak, analiz etmek ve sonuçları raporlamak için gerekli teknikleri kullanır.

Numune gönderi ne demek?

Bir numune genellikle satıcının potansiyel alıcıya gönderdiği bir test ürünüdür, genellikle alıcıya hiçbir maliyeti olmaz. Birçok ülke, ürünlerinizi yalnızca katı kurallara uymaları halinde numune olarak kabul eder.

Tavsiyeli Bağlantılar: Nayman Ne Anlama Gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir