İçeriğe geç

Gümük Ne Demek

Gümledik ne demek?

Eylem. [2] Dersten başarısız olmak.

Gümele ne demek TDK?

Bağ ve bahçelerin içine inşa edilmiş küçük, sade bir çöp kulübesi.

Güman ne demek TDK?

Derleme sözlükte ayrıca, Erzincan yöresinde kullanılan bir sözcük olarak “güman” sözcüğüne tekil bir anlam, “umut” anlamı verilmiş, “ümitsiz olmak” anlamını da “olmak” yardımcı fiiliyle birlikte “ümitsiz olmak” şeklinde verilmiştir.

Gümer ne demek?

gün doğumu saati, erken gündüz

Gümbürt ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü i. (< boom+tu) Büyük ve güçlü gürültü: Küpleri yerden göğe doğru dizdiklerinde (…).

Gümanım yok ne demek?

“Guman” kelimesi varlığı veya gerçekliği tam olarak kesin olmayan şeyler için kullanılır.

Lavuk ne demek?

TDK SÖZLÜK LAVUK KELİMESİNİN ANLAMI Lavuk kelimesi dilimizde sıkça karşılaştığımız kelimelerden biridir. TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi: (birisi) gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen (birisi)7 Ağustos 2024

Gumele nedir?

Gümele, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski kerpiç evlere “Güme” denir. Bu yüzden mahalleye Gümele adı verilmiştir. Ramazan ayında kuru yufka yapıp tüm evlere dağıtırlar.

Kelif ne demek?

Kelif: Ağaçlardan yapılmış küçük kulübe, yayla evi.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Pinhan ne demek?

[1] (‘) Gizli, saklı, saklı.

Şekk ne demek?

Şüphe kelimesi, benzerlik olasılığı 2’den fazla olduğunda kullanılır. “Şekk” kelimesi “Ş-K-K” kökünden gelir. Bir şeyin iki parçaya bölündüğü veya iki parçadan oluştuğu anlamına gelir.

Gurkan ne anlama gelir?

Gürkan ismi “gur” ve “kan” kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. “Lush” kelimesi yoğunluk ve güç anlamına gelirken, “kan” kelimesi soy veya soy anlamına gelir. Bu nedenle, Gürkan ismi genellikle güçlü bir soydan gelen veya güçlü bir soydan geldiğine inanılan kişiler için kullanılır.

Gürol ne anlama gelir?

1. “Büyümek, gelişmek, zenginleşmek” anlamında kullanılır. 2. “Uzun yaşasın” anlamına gelir. Gürol isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de 22’de 1.

Gürhan olmak ne demek?

Gurkhan (Çince (basitleştirilmiş): 菊儿汗; Çince (geleneksel): 菊兒汗; pinyin: Jú’erhán) “evrensel hükümdar” anlamına gelen bir Moğol unvanıydı ve antik terim olan Kağan’a karşılık gelir. Bu unvan 13. yüzyılda Batı Liao Hanedanlığı’nın yöneticileri tarafından kullanılmıştır.

Güme yapmak ne demek?

Eylem. [2] (insan için) boşuna ölmek, boşuna ölmek. [3] anlaşılmadan kaybolmak.

Gümrâh ne demek Osmanlıca?

Farsçada rah hem yol hem de ayrılış anlamına gelir. Güm kelimesinin Türkçe karşılığı kayıptır. Bu iki kelimenin birleşimi olan gümrah, yoldan çıkmış insanları tanımlamak için kullanılır. Genellikle, kötü işler yapan günahkar insanlara gümrah denir.

Gam güm kesi ne demek?

Göbek kordonunun altından (GAM) ve üstünden (GUM) yapılan kesilerle pek çok cerrahi işlem (gastrektomi, kolorektal cerrahi vb.) yapılabilmektedir.

Gümeç ne demek TDK?

TDK bilgilerine göre Gümeç isminin anlamı şöyledir: 1. Petek bal. 2. Külde pişmiş ekmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort