Mercimek çorbasına un katılır mı?
Kavurduktan sonra unu ekleyin. Topaklanmaması için unu bir çırpma teli ile karıştırın. Unun erimesi için tavuk suyunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra yıkanmış ve süzülmüş sarı mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin.
Mercimek çorbasına un koymasak ne olur?
Un sayesinde çorbanız daha koyu olacaktır. İsterseniz çorbanızdan 1 kepçe ayırıp nişasta ekleyip hızlıca çırparak çorbanıza ekleyebilirsiniz. Topaklanmamasına dikkat edin. İsterseniz çorbanızın kıvamını baharatlayarak koyulaştırabilirsiniz.
Mercimek çorbasının püf noktası nedir?
* Çorba yapmak için et veya tavuk suyu kullanılmalıdır. Marketlerde satılan et suları yerine ev yapımı tavuk veya et suyu tercih edilmelidir. Çorba yüksek veya orta ateşte pişirilmemelidir. Çorbanın lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir.
Çorbaya neden un koyulur?
Çorbayı koyulaştırmanın bir diğer yolu da nişasta veya unu doğrudan eklemek ve nişastalı malzemeleri eklemektir. Özellikle el blenderınız yoksa, unu tereyağında veya yağda kavurup roux’u çorbaya ekleyerek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Mercimek çorbası neden un konur?
Çorba yapımında en önemli noktalardan biri doğru kıvamdır. Mercimek çorbasını nasıl sevdiğinize karar verin ve adımlarınızı buna göre ayarlayın. Koyu bir mercimek çorbası istiyorsanız çorbaya biraz kavrulmuş un ve tereyağı ekleyerek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Mercimek çorbası sonradan un eklenir mi?
Çorbanız çok cıvıksa, önce biraz un alın ve kıvamını koyulaştırmak için tereyağında kızartın. Mercimek çorbanızdan biraz alın ve kavrulmuş una ekleyin. Kavrulmuş unu tekrar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Mercimek çorbasının sarı olması için ne yapılır?
Çok fazla zerdeçal kullanmayın ki tadı kötü olmasın ve asıl püf noktası bu baharatın sarı mercimek olsa bile o rengi vermemesidir, rengi zerdeçal baharatı verir ve su yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz.
1 su bardağı mercimek kaç kişilik?
1 kavanoz mercimekten kaç porsiyon çıkıyor? Mercimek çorbasını 3-4 kişilik hazırlayabilirsiniz.
Kırmızı mercimeğin gazı nasıl alınır?
Mercimeği bir gece suda bekletmek gaz ve şişkinliği önlemeye de yardımcı olur. Mercimeği bir gece suda bekletmek mercimeğin gaz üretmesini önler ve gece suda bekletilen mercimeğin içindeki sindirim maddesi de artar.
Mercimek çorbasına ne lezzet verir?
Unu tereyağında bir çırpma teli kullanarak iyice kızartırlar. Yine çırpma teli önemli bir ayrıntıdır çünkü unun içinde topak kalmamasını sağlamanın tek yoludur. Bazen unu kavururken nane, acı biber ve karabiber eklenir ve kavurmaya devam edilir. Bu çorbaya bambaşka bir tat verir.
Mercimek çorbasının mercimeği az olursa ne yapılır?
Ayrıca mercimeği daha az ekleyip püre haline getirirseniz çorbanız daha da sulu olur. Böyle bir durumda şu yöntemleri deneyebilirsiniz: Çorbaya incecik doğranmış veya rendelenmiş patates ekleyin. Patatesler pişince çorbayı koyulaştırır.
Mercimek çorbasının pişmesi ne kadar sürer?
Kimyon, acı biber, karabiber, nane ve isteğe bağlı tuz ekleyin. Orta ateşte kaynadıktan sonra ateşi kısın. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Çorba piştikten sonra isterseniz blender yardımıyla püre haline getirerek süzme mercimek çorbası yapabilirsiniz.
Mercimek çorbası unlu olur mu?
Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. 1 su bardağı mercimek ekleyin ve karıştırın. Üzerine 5 su bardağı et suyunu dökün. Kaynadığında kısık ateşte pişmeye bırakın.
Mercimek unu çorbası nasıl yapılır?
Önce mercimek ununu yağla kavuralım, sonra salçayı ekleyip biraz karıştıralım, sonra sıcak su ve dondurulmuş tavuk suyu tabletini ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. 5 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp ayrı bir tavada ısıttığım tereyağıyla naneyi döktüm. Servise hazır.
Mercimek çorbasının sarı olması için ne yapılır?
Çok fazla zerdeçal kullanmayın ki tadı kötü olmasın ve asıl püf noktası bu baharatın sarı mercimek olsa bile o rengi vermemesidir, rengi zerdeçal baharatı verir ve su yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbası un yerine ne kullanılır?
Mercimek çorbasını koyulaştırmak için un kullanılabilir. Bunu yapmak için, unu tereyağına iyice karıştırmak için bir çırpma teli kullanabilirsiniz. İsterseniz, bunu acı biber ve nane ekleyerek yapabilirsiniz.