Kastamonu cidenin neyi meşhur?
Cide’ye özel hediyelikler; çini kaseler, çini küllükler, rengarenk çini bardak altlıkları, magnetler, anahtarlıklar, aynalar, biblolar, sarı eşarplar, elma pekmezi, ceviz helvası, kestane balı ve sarımsak gibi hediyelik eşyalar arasından seçim yapabilirsiniz.
Kastamonu yemek ne yenir?
Kastamonu’nun Meşhur YemekleriBanduma.Kuyu KebabıPatates BuduSimit Tiridi.Etli Ekmek.Ekşi Pilav.İnebolu Simit.Kastamonu PastırmaDiğer ürünler…
Cide’den ne alınır?
Cide ilçesinin yöresel dokuma sanatlarının bir parçası olan sarı eşarplar özellikle kadınlar tarafından çokça tercih ediliyor. Cide ilçesindeki Sarı Eşarp Butiğinde, bandana gibi çeşitli formlarda günlük kullanıma uygun sarı eşarpları kendiniz ve aileniz için uygun fiyata satın alabilirsiniz.
Kastamonu en çok neyi meşhur?
Genellikle hamur işleri ve ete dayalı bir yemek kültürünün olduğu Kastamonu’da yöre halkının geçmişten günümüze taşıdığı en meşhur yiyecekler Taşköprü Puryanı, Daday Etli Ekmeği, Şenpazar Cırığı, Cide Ceviz Helvası, Tosya Keşkeği, Bozkurt Cöbüsü’dür. Devrekâni Banduması ve Azdavay Soğan Dolması.
Kastamonun hangi tatlısı meşhur?
Kastamonu’ya özgü bir tatlı olan Kastamonu Çekme Helvası hazırlanırken ilk adım helvanın rousunu hazırlamaktır. Yağ bir kazanda eritilir ve içine un eklenir. Un ve yağ iyice karıştırılarak kısık ateşte yaklaşık bir saat kavrulur ve ardından bir tepsi içinde soğumaya bırakılır.
Kastamonu’nun yöresel yemeği nedir?
Kastamonu’ya özgü yemekler arasında etli ekmek, banduma, kuyu kebabı, incir dolması, siyez bulgur pilavı, ekşili pilav, simit tiridi, cırık tatlısı, miklama, üryani erik kompostosu, patates ayağı, İnebolu simidi vb. yer alır.
Kastamonu denince akla ne gelir?
Kastamonu denilince akla gelen ilk soruya cevaben aldığımız cevaplar: İlk sırada Taşköprü sarımsağı, ikinci sırada yöresel yemekler ve üçüncü sırada doğa oldu. Burada sarımsağın ve yöresel yemeklerin ülke genelinde bilindiğini gördük.
Cide neresi gezilir?
Cide geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları Gideros Koyu, Loç Vadisi, Kerempe Deniz Feneri, Karakadı Köyü, Rıfat Ilgaz Müzesi, Malyas Kanyonu, Okçu Kalesi, Çoban Kalesi, Evken Şelalesi, Kılıçlı Mağarası ve Aydos Kanyonudur.
Kastamonu hediyelik ne alınır?
Genellikle Sarıkılçık ve Yaşar pirinçleri hediyelik pirinç olarak satın alınır. Şimşir kaşıklar: Kastamonu’nun simgesi haline gelen şimşir kaşıklar el yapımı olup özel bir ağaç türünden yapılır. Şehirdeki birçok atölyede üretilir ve hem işlevsel hem de estetik açıdan değerlidir.
Cide’de denize girilir mi?
Cide İlçesi; 11 km uzunluğunda kesintisiz plajı ve Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey plajlarıyla yüzmeye elverişlidir. Mavi ve yeşilin dost olduğu Cide’nin geleceğe yönelik vizyonunda deniz ve dağ turizmi gibi doğa harikalarını öngördüğü bir gerçektir.
Kastamonu’nun en meşhur meyvesi nedir?
Kastamonu’nun özel meyvesi üryani eriğidir.
Araç ilçesinde ne yenir?
Başlıca yemek çeşitleri hamur işi, cevizli sarma, keşkek çorbası, tirit, tarhana çorbası, oğmaç çorbası, etli ekmek, cullu böreği, su böreği, mantarlı börek, köy helvası, mıhlama, banduma, kuku kebabı (biryan), erişte, soyulmuş bakla, sarılı bulgur pilavı, pilav, saray helvası, kaşık helvası, kiren ekşisi, pestil, …
Kastamonu ayısı ne demek?
Kastamonu ayısı, Türkiye’de yaşayan en büyük ayı türüdür. Halk arasında Kastamonu ayıları olarak bilinen bu boz ayılar, genellikle dağlık alanlarda ve akarsu kenarlarında yaşarlar. Bu bölgede bulunan ayılar genellikle 300 kg ağırlığında ve 2 ila 2,5 metre boyundadır.
Kastamonu’da cide neler var?
Cide geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları Gideros Koyu, Loç Vadisi, Kerempe Deniz Feneri, Karakadı Köyü, Rıfat Ilgaz Müzesi, Malyas Kanyonu, Okçu Kalesi, Çoban Kalesi, Evken Şelalesi, Kılıçlı Mağarası ve Aydos Kanyonudur.
Kastamonu yöresel ürünler nelerdir?
Kastamonu Mutfağı etli ekmek/günlük etli ekmek. Kastamonu’nun en lezzetli yemeklerinden biridir. … Devrekâni Türkiye Banduma … Kastamonu Siyez Buğdayı/Bulgur/Un. …Tosya Pirinç. …Kastamonu simidi. … Kastamonu Simit Tiridi. … Taşköprü Kuyu Kebabı … Kastamonu Çekilmiş HelvaDaha fazla ürün…
Kastamonu Cide halkı nereden gelmiştir?
“Çok kültürlü Henets’in topraklarını geçtik; Kiteros’tanAycelos’tan”. Aycelos, modern Cide’dir. Kiteros’ta doğal bir liman oluşturan ve şimdi Gideros olarak bilinen antik bir yerleşim yeridir.
Kastamonu araç neyi meşhur?
İlçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm akarsular Çözüm Deresi ve Soğanlı Deresi tarafından toplanmaktadır. Araç Deresi, Ilgaz Dağları’ndan akan Obruk, Kızıleller ve Sübog derelerinden beslenmektedir. Aktaş Deresi, Ersük ile birleşerek büyümektedir. Başköy yakınlarında Ilgaz Dağları’ndan akan dere ile birleşerek Araba Deresi’ni oluşturmaktadır.