İçeriğe geç

Rekabet Kurumu Kime Bağlıdır

Rekabet Kurumu hangi bakanlığa bağlıdır?

Rekabet Kurumu’nun teşkilat yapısı 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ile düzenlenmiştir. Kurumun bağlı olduğu bakanlık Ticaret Bakanlığı’dır. Kurumun merkezi Ankara’dadır.

Rekabet Kurumu kimleri denetler?

Rekabeti korumak için Rekabet Kurumu, inceleme ve soruşturmalar yapar, rekabeti ihlal edenlere idari yaptırımlar ve para cezaları uygular. Ancak Rekabet Kurumunun bir diğer önemli amacı da toplumsal düzeyde rekabetin gelişmesine ve rekabet kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır.

Rekabet Kurumu kime ceza verdi?

Rekabet Kurumu, Rekabet Kanunu’nu ve işgücü piyasasında centilmenlik anlaşmalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 16 şirkete toplam 151 milyon 148 bin lira para cezası verilmesine karar verdi.

Rekabet Kurulu üyeleri kimlerdir?

Başkan: Mustafa ÜSTÜNEL. Üye: Prof.Dr. Tülen SANER. Üye: Dr. Tahir YEŞİLADA. Üye: Kubilay SEPETCİOĞLU. Üye: Av. REDGUARD’ı iyileştiriyor.

Rekabet Kurumu özel mi?

Rekabet Kurumu, tüketicilere bütçelerinin 51 katı değerinde fayda sağlayarak en etkili kamu kurumlarından biri haline geldi.

Rekabet kurumuna şikayet nasıl yapılır?

Şikayetler nasıl iletilebilir? Şikayetler şahsen veya yasal temsilci aracılığıyla ve doğrudan Ekonomi İşleri ve Enerji Bakanlığı Binası’ndaki İcra Kurulu Ofisine iletilebilir.

Rekabet Kurumu hangi bölüm mezunu?

Ekonomi, hukuk, işletme yönetimi ve yabancı dil alanlarında rekabet asistanı (genel) pozisyonu için. Hukuk, ekonomi ve yabancı dil alanlarında rekabet asistanı (hukuk) pozisyonu için. Rekabet asistanı (BT) pozisyonu için: BT, hukuk ve yabancı dil.

Rekabet yasağı kimler için geçerli?

Türk Borçlar Kanunu, rekabet yasağı hükmünün geçerli olması için çalışanın fiil ehliyetine sahip olmasını şart koşmaktadır. Yani çalışanın sadece ayırt etme ehliyetine sahip olması yeterli değildir, aynı zamanda reşit olması ve kısıtlanmamış olması da gerekmektedir.

Rekabet kurumu çalışanlara soru sorabilir mi?

Türk rekabet hukukunda bilgi edinme hakkının dayanağı 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’dur (RKHK). 14: “Kurul, bu Kanunla kendisine verilen görevleri yerine getirirken gerekli gördüğü her türlü bilgiyi, kamu kurum ve kuruluşları ile şirketler ve şirket ortaklıklarından isteyebilir.”

Bim ne kadar ceza yedi?

Rekabet Kurumu’nun kararında, şirketlerin birbirleriyle doğrudan veya dolaylı temaslar yoluyla tüketicilerin aleyhine fiyat artırdığı tespit edildi. BİM’e 958,1 milyon TL, CarrefourSA’ya 142,5 milyon TL, Migros’a 517,7 milyon TL, Şok Marketler’e 384,4 milyon TL ve Yeni Mağazacılık’a (A101) 646,6 milyon TL para cezası verildi.

Rekabet ihlalleri nelerdir?

Bu bağlamda, pazardaki rekabeti bozacak davranışlar yasaklanmakta ve bu tür davranışlarda bulunan şirketlere çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır. Rekabet ihlalleri üç kategoriye ayrılmaktadır: karteller, tekelleşme ve kötüye kullanma.

Rekabet Kurumu ödemesi nereye yapılır?

Tebliğin 2. maddesine göre, Rekabet Kurumu’nun şirket kuruluşlarındaki payı ve MERSİS üzerinden yapılan sermaye artırımları, HTS üzerinden MERSİS arayüzü üzerinden tahsil edilecektir. Yapılan ödemeye ilişkin makbuz, tescil için gerekli diğer belgelerle birlikte Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne verilecektir.

Rekabet Kurulu Başkanı kimdir?

Yarışma Komitesi Başkanı Birol KÜLE ve Yönetim Kurulu Üyesi Berat UZUN yemin ederek görevlerine başladı. (8.11.

Rekabet Kurumu incelemesi ne kadar sürer?

Soruşturma en geç 6 ay içinde tamamlanacaktır. Gerektiğinde Yönetim Kurulu bir defaya mahsus olmak üzere 6 aya kadar ek süre verebilir.

Rekabet uzmanı nasıl olunur?

Rekabet uzman yardımcılarının rekabet uzmanı olarak atanabilmeleri için, bu Yönetmelikte esasları belirtilen rekabet uzmanlığı yeterlilik sınavını geçmiş olmaları gerekir. Rekabet uzmanı yeterlilik sınavı iki aşamada yapılır: “son tezin değerlendirilmesi” ve “sözlü savunma”. Her aşama için adaya iki hak tanınır.

Rakipler arasındaki bilgi değişimleri için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Rakipler arasındaki bilgi alışverişi, rekabeti ilgilendiren bilgilerin aktarılması şeklinde gerçekleştiği takdirde rekabeti kısıtlayıcı nitelikte kabul edilebilir.

Rekabet Kurulu kararı kaç günde çıkar?

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 10 uncu maddesi uyarınca Rekabet Kurumu, birleşme veya devralma işlemlerinin Rekabet Kurumuna bildirildiği tarihten itibaren onbeş (15) gün içinde yapacağı ön inceleme sonucunda karar verir.

Rekabet Kurumu Payı Ödemesi Nereye Yapılır?

Tebliğin 2. maddesine göre, Rekabet Kurumu’nun şirket kuruluşlarındaki payı ve MERSİS üzerinden yapılan sermaye artırımları, HTS üzerinden MERSİS arayüzü üzerinden tahsil edilecektir. Yapılan ödemeye ilişkin makbuz, tescil için gerekli diğer belgelerle birlikte Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne verilecektir.

Homm bitkisel soruşturma açıldı mı?

Şirket ve Homm Herbal Products Marketing Inc. hakkında soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort